Pántlika néptánc együttes

Tamásiban 2003-ban alakult meg a Pántlika néptánc együttes, mely a népi kultúra megőrzését, a hétköznapok és az ünnepek hagyományainak megélését, a néptánc tradíciójának továbbadását tűzte ki céljául. A régi szokások felelevenítése mellett a közösségépítés, a generációk közti együttműködés erősítése, az együvé tartozás érzése a Pántlika néptánc együttes legfőbb mozgatórugója. Az eltelt közel két évtizedben a kezdeti lelkesedés mit sem csökkent, sőt, az akkor még viszonylag kis létszámú csoport ma már közel száz főt számlál, a város és környéke emblematikus művészeti közösségévé vált. Ez nagymértékben köszönhető az együttes művészeti vezetőjének, Kissné Kecskeméti Eszter, Fülöp Ferenc-díjas táncos, néptánccsoport vezetőnek és Berkesné Imre Erikának, a Hagyományápolással Tamási Kultúrájáért Alapítvány elnökének.
A négy különböző korcsoportban táncoló gyerekek, fiatalok és felnőttek a rendszeres próbák és az együtt töltött idő alatt összetartó baráti közösséggé kovácsolódtak. A jól felépített célok, tervek, a felelősségteljes közös munka meghozta eredményét, a csoport egyre inkább helyet kapott a térség művészeti életében, melyről minősítések, díjak, elismerések tanúskodnak. Fejér, Baranya, Tolna megye művészeti fesztiváljain, versenyein arany, kiemelt arany minősítések, különdíjak sora jelzi az együttes fejlődését, az ott zajló művészeti munka magas színvonalát.
A generációk közti együttműködés erősítése, az együvé tartozás érzése a Pántlika néptánc együttes legfőbb mozgatórugója. Az együttes számára természetes, hogy a különböző korosztályok együtt táncolnak, több műsorszámuk is ebben a formában készült. A próbák, az együtt töltött idő összetartó baráti közösséggé kovácsolta a tagokat és az őket körülvevőket.
Fennállása, működése során az együttes megye- és országhatárokon túl is ismertté vált öregbítve ezzel Tamási város hírnevét.

Aprók csoportja

 

Kis kece csoport


Rügyecske csoport


Csillaghír csoport


 

Rozmaring csoport

tamasikultura.hu Copyright © 2024 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ