Tenk László festőművész kiállítása

2022. október 12. szerda
Tenk László, Munkácsy-díjas festőművész kiállítása nyílik a Tamási Galériában.
Kiállítás megnyitóra várjuk az érdeklődőket a Tamási Galériába október 12-én, szerdán 16.30 órakor, ekkor nyílik Tenk László Munkácsy-díjas festőművész ”Csodára várva ”című kiállítása. Tenk László a következő sorokkal ajánlja figyelmükbe a munkáit:
„Életünk során sok-sok öröm és bánat ér bennünket. Kihívásokkal és akadályokkal nézünk szembe. Az akadályok leküzdéséhez, céljaink eléréséhez, egészséges testre és kiegyensúlyozott lélekre van szükségünk. Az egészség őrzésének, karbantartásának nagy hagyománya van, de mikor a közelben csapkodó villámok, betegségek, háborúk viselik meg
idegeinket, talán jól jön a segítség lelki békénk megteremtéséhez.
Festőként, tapasztalatomat tudom megosztani Önökkel: belső egyensúlyom fenntartásában legtöbbet a hétköznapok csodái segítettek. Kell, hogy ne csak a rosszat, a nehézséget, hanem a szépet és felemelőt is éljük meg!
Vegyük először az esendőségében is lenyűgöző Embert! Aztán a természetet, a maga gazdagságával: a fény és árnyék, az évszakok és napszakok, a drámák és győzelmek állandó változása és mindezek egysége! A világmindenség, az anyag és a szellem viszonya és a végtelen! Egész életemben ennek az ellentétnek az egységben való megragadásával foglalkoztam, e tapasztalatok lenyomatai képeim.” 
A kiállítással a Tamási Galéria is csatlakozott a Magyar Festészet Napja országos rendezvénysorozathoz. 
Szeretettel várjuk Önöket a kiállítás megnyitójára!
tamasikultura.hu Copyright © 2023 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ