Gyalogos túra - Herend

2022. augusztus 13. szombat
A művelődési központ Természetjáró csoportjának következő állomása: Herend

 A Tamási Művelődési Központ természetjáró csoportja 2022. augusztus 13-án, szombaton Herendre, a világhírű porcelán hazájába látogat. Majdnem kétszáz éve működik a Bakony hegyei között a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. Az 1826-ban kis, néhány fős műhelyként induló üzem mára uralkodók, neves történelmi személyek, vezető üzletemberek, művészek kedvelt márkájává vált. A világ majd minden országában ismert nagyvállalat igazi hungarikum.
A Porcelanium Látogatóközpontban először idegenvezető segítségével a Minimanufaktúrában a porcelánkészítés rejtelmeibe pillanthatnak be a kirándulók, majd a Porcelánművészeti Múzeum állandó gyűjteményes, és minden évszakban megújuló időszaki kiállításai ismertetik a Manufaktúra fejlődéstörténetét. A porcelán világába tett kirándulást követően, az Apicius Étterem és Kávéház vendéglátását élvezhetik.

Belépőjegyek:
Felnőtt: 2.900.-Ft
Nyugdíjas (65 éves kortól): 2.200.-Ft
Diák (6-18 éves korig): 2.000.-Ft
Diák & Apicius kávéházi menü (6-18 éves korig): 2.500.-Ft

Ezután veszi kezdetét a gyalogos, kb. 13 km-es körtúra a Herendről Hajag felé vezető erdészeti műúton, majd a piros és sárga + jelen tovább, a György forrás érintésével az aranyos patak mentén vissza Herendre. A programra augusztus 11-ig lehet jelentkezni a 3.600.-Ft útiköltség befizetésével.
Ételről és bőséges innivalóról mindenki saját maga gondoskodik.
Külön buszuk 8:00 órakor indul Tamási Kossuth térről.
A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket. 

tamasikultura.hu Copyright © 2024 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ