Medinai Tamburazenekar koncertje Tamásiban

2022. május 29. vasárnap
Különleges hangzású pengetős hangszerek szólalnak meg a rendezvénytéren vasárnap este.

Szeretettel várjuk látogatóinkat a Medinai Tamburazenekar TérZene koncertjére, 2022. május 29-én, vasárnap 19.00 órakor.
Zenei tehetséggel megáldott és zenélésre született Medinai Tamburazenekar tagjait rokoni szálak fűzik egymáshoz, két generáció is játszik az együttesben, akik különböző zenei világból érkeztek és kovácsolódtak össze. A zenekar repertoárjának alapötlete Barta Zalán gondolataiban fogant meg először, aki régi dalok, magyar nóták és sanzonok hallgatásával töltött idő után fogalmazta meg azt, hogy ez a zenei anyag lassan feledésbe merül, így védendő értékké vált. A zenekar ennek felelevenítésén dolgozik. Koncertjeik repertoárjában több műfaj ismert dallama csendül fel. Zenéjükkel egy új műfaj és stílus születésének lehetünk tanúi. A megpendített többféle tambura húrjain ízelítőt hallhatunk a 20. századi régi kávéházak, kuplék zenei világából és hangulatából. A mai kor számára is aktuális, szívhez szóló dalok közt megzenésített verseket, nótákat, szerb zenét, foxokat, csárdást, keringőt, tangót, katonadalokat és népzenét is megtalálhatunk.
A zenekar tagjai Barta Zalán, Szabó Dávid, Debreceni István, Szabó József és Vén Attila.
A gyermekek délelőtti önfeledt szórakozása után, este kapcsolódjanak ki velünk és a Medinai Tamburazenekarral egy hangulatos nyáresti koncerten! Szeretettel várunk mindenkit!

    tamasikultura.hu Copyright © 2023 Minden Jog fenntartva
    IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ