MSMME VAN Speciális Művészeti Fesztivál

2023. július 03. hétfő
35. Országos Speciális Művészeti Fesztivál Tamási - 2023. július 3-7.




A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület - a Tamási Művelődési Központtal közösen - 2023. július 3-7. között rendezi meg a fogyatékossággal élő emberek XXXV. Országos Speciális Művészeti Fesztiválját Tamásiban.
Az országos szervezet a fogyatékos emberek művészeti tevékenységének bemutatását vállalta feladatként, s tevékenysége részeként kulturális fesztiválokat, művészeti táborokat, kiállításokat szervez. Tagjaik között tudhatnak mintegy 80 állami, egyházi és civil bentlakásos intézményt, speciális iskolát, nappali intézményt, alapítványt és egyesületet, ezek ellátottjait és munkatársait.
1987-ben Egerben került megszervezésre az első ilyen kulturális fesztivál, akkor még népdal- és néptánc találkozóként, napjainkra pedig igazi összművészeti fesztivállá szélesedett. A 35. fesztiválnak a Tamási Művelődési Központ ad otthont, az egy hét során a színházteremben és a rendezvénytéren is számos fellépés, színes műsor és kísérőprogram ismerteti meg az itt élőket az értelmileg fogyatékos emberek életével, művészeti tevékenységével, alkotómunkájával. A résztvevők számát és összművészeti jellegét tekintve Európában egyedülálló Speciális Művészeti Fesztivál programsorozata Tamási Város Önkormányzata, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület és a Tamási Művelődési Központ közös szervezésében valósul meg.
Látogassanak el Önök is a programokra, szeretettel várunk minden érdeklődőt!
tamasikultura.hu Copyright © 2024 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ