A tamási természetjárók a Deseda tóhoz látogatnak el, idei első túrájuk során

2020. július 18. szombat
A tamási természetjárók idei első, várva-várt túrájukon - 2020. július 18-án, szombaton - a Kaposvártól északra található kedvelt kirándulóhelyre, a Deseda tóhoz látogatnak el.

A tamási természetjárók idei első, várva-várt túrájukon - 2020. július 18-án, szombaton - a Kaposvártól északra található kedvelt kirándulóhelyre, a Deseda tóhoz látogatnak el. Külön buszuk 8:00 órakor indul a Kossuth térről, amivel Toponárig utaznak a túrázók.

A 8 km-es tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava, aminek környékét túraútvonalak és kerékpárutak hálózzák be. Először a tó Toponár felőli partján nemrégiben épült Fekete István Látogatóközpontot keresik fel. A Deseda tó és környéke védett természeti terület, amely változatos élővilágnak ad otthont, ezt csodálhatják majd meg a Látogatóközpontban. Ezt követően gyalogolnak a tó túlsó végénél kialakított Deseda arborétumba és a Gombás parkerdőbe. A túra hossza kb. 14 km.
Ételt, italt és szájmaszkot mindenki hozzon magával! Akinek van kedvezményes belépésre jogosító igazolványa (diákigazolvány, látássérült igazolvány stb.) azt se felejtse otthon! A látogatóközpont belépőjegy árai: 700.-Ft/fő, diák: 350.-Ft/fő.

Jelentkezni július 16-ig a művelődési központban befizetett 1700.-Ft útiköltséggel lehet.

Programunkra szeretettel várunk minden természetkedvelőt!

    tamasikultura.hu Copyright © 2024 Minden Jog fenntartva
    IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ